Vanha Rauma

lauantai 10. syyskuuta 2016

Tein eilen pikaisen päiväretken Raumalle. Sinne ajaa noin tunnin ja matka ei tunnu pitkältä. Tällä kertaa otin kameran mukaan ja nappasin muutamia kuvia kävelyreittini varrelta. Lähdin ajamaan kotoa jo ajoissa ja Raumalle saavuinkin heti yhdeksän jälkeen.

Ensimmäisenä kohteena oli ihastuttava kahvila Wanhan Rauman KaffeBar. En voi kuin suositella paikkaa. Olin ensimmäisiä asiakkaita ja sainkin vastapaistetun lämpöisen munkin kahvini kylkeen nautittavaksi. Paikka on uusimpia kahviloita Raumalla, mutta jo nyt lunastanut paikkansa. Täällä poikkean melkein aina kun mahdollista. Ennen KaffeBarin aukeamista kulutin aikaani räpsien kuvia.

Vanhassa Raumassa on paljon pieniä ihastuttavia liikkeitä. Näistä voisi mainita suosikkini luomukauppa Lumon, sisustustalo Kodinonnen, lifestyleliike Sisustus idean ja yllätyksellisen Vanhan Rauman Kirjakaupan. Paljon muitakin liikkeitä on, mutta nämä kuuluvan yleensä kierrokseeni silloinkin kun olen vain nopeasti Raumalla piipahtamassa. Suosikkikahviloista ja -ruokapaikoista voisin mainita tietysti Wanhan Rauman Kaffebarin, Cafe Salin, Kontion kahvilan, ravintola Goton ja Wähä Tallbon. Jos kunnon pizzaa kaipaan niin ehdottomasti Riviera!

Vanhassa Raumassa on ihanaa kävellä kaikessa rauhassa ja nauttia tunnelmasta. Suosikkipäiväni lähteä Raumalle on lauantai. Aamupäivän tunnelmaa siellä ei voita mikään. Olen asunut täysi-ikäiseksi asti Raumalla, mutta silloin en osannut kaupunkia oikein arvostaa. Tänä päivänä ymmärrän kuitenkin sen arvon. Ihanaa, että saan poiketa siellä usein. Tällä hetkellä ajatukseni on, että muutan Raumalle takaisin eläkkeellä. Hmmmm... siihen on vielä aikaa, harmi ja onnekseni! :D
Poikekka tekki Raumal!1 kommentti :

  1. Mukava katsella ja muistella wanhan kotikaupungin taloja ja katua. Hienoa, että nämä ovat säilyneet :)

    VastaaPoista

by mlekoshi