Patikoimassa Savojärven kierroksella

lauantai 24. syyskuuta 2016

Kiireisen viikon jälkeen vapaapäivät ovat aina niin tervetulleita. Päätimmekin lähteä tänään aamuisen torilla käynnin jälkeen patikkaretkelle Kurjenrahkan kansallispuistoon. Ilma oli ihanan syksyinen ja kirpakka. Syksy on ehtottomasti yksi lempivuodenajoistani. Savojärven kierros on tullut meille tutuksi ja ensimmäisen kerran olimme siellä viime syksynä. Olimme muutama viikko sitten kiertämässä viimeksi tämän reitin. Suositteluni. 

Tämä reitti on vaan aivan parasta mitä tiedän. Ensinnäkin koko reitti on täynnä kaunista katsottavaa. Mieli lepää ja stressitasot laskevat! Reitti on myöskin sopivan pituinen. Yhteensä noin 6 km. Maasto on tasaista ja pitkospuut loistavassa kunnossa. Reitti myös sopii eri kuntoisille ihmisille lapsista alkaen. Ulkoiluvaatteet päälle, reppu selkään ja ei kun menoksi!

Grillauspaikat löytyvät noin reitin puolivälistä, kiersi reittiä kumpaan suuntaan tahansa. Oma suosikkini on kiertää reitti järven etelärantaa pitkin rantapihalle. Rantapihalla grillailemme makkarat ja muut eväät. Tänään oli suklaabanskuja myös matkassa. Grillailujen jälkeen jatkamme järven ympäri. Reitti järven eteläpuolella on enemmän metsässä liikkumista. Itselleni järven reunaa pitkin kävely on kuin piste iin päälle ja parhaat palathan kannattaa jättää viimeiseksi ;)

Parkkipaikalta rantapihalle patikointi kestää rauhallisesti noin 45 minuuttia. Grillailuun kannattaa varata oma aikansa riippuen onko tulia jo sytytetty vai ei. Muutama viikko sitten teimme tulet itse ja grillipaikalla aikaa meni noin tunti. Tänään puut paloivat jo kun pääsimme paikalle. Näin ollen selvisimme sieltä puolessa tunnissa jatkamaan matkaa. Grillailu on kuitenkin yksi retkeilyn kohokohdista, joten sielläkin on mukavaa viettää aikaa. Tänäänkin sattui ystävällisiä ihmisiä samaan aikaan paikalle juttelemaan. Loppureittiin meni tänään noin 50 minuuttia. Tässä ajassa ehdimme ottaa myös kuvia ja ihailla maisemia. Tähän patikkaretkeen kannattenee siis varata aikaa noin 3 tuntia. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi