Herkullinen omeletti

torstai 29. syyskuuta 2016

Tämä omeletti on niin helppo ja herkullinen, että halusin julkaista ohjeen täällä blogissakin. Olimme vuosi sitten kesällä häämatkallamme Malediiveillä ja mieliteko omeletteihin jäi siltä reissulta. Joka aamu siellä söimme aamupalaksi juuri kyseisen omeletin. Tämä omeletti ei ole ollenkaan raskaan oloinen tai maultaan tunkkainen, jollaisia olen myös itse tehnyt ja syönyt. Tämä on kaikkea muuta. Herkullisin omeletti minkä tiedän!


Tarvitset: 2 munaa, puolet pienestä punasipulista, pala chiliä ja tomaattia. 


Chiliä laitoimme noin 1/4 / omeletti. Itse en välitä kovin tulisesta, mutta pieni määrä chiliä kumma kyllä raikastaa omeletin!


Kaikkea voit laittaa maun mukaan. 
 Tomaatit olivat pitkulaisia kiinteämpiä tomaatteja, joista ei tullut paljoa nestettä. Nämä ovat mielestäni omelettiin parhaimpia. Tomaattia yhteen munakkaaseen meni 1,5 kpl. Tomaatin määrää pitää miettiä koon mukaan. Olen tehnyt myös pikkutomaateista ja hyvää on tullut. 


Paistorasvaa pannuun: kipon sisältö sinne pehmentymään ja kuullottumaan. Käytimme voi - oliiviöljy-seosta paistamiseen. 


Kun seos on paistunut tarpeeksi, ei kun munat sekaan!


Paistoa siten, että pinta on hyytynyt. Emme paista omelettia molemmin puolin. Rouhaisu suolaa ja pippuria omeletin pintaan maun mukaan. 


Halutessasi maun mukaan juustoraastetta. Nam!


Taitto...


...hetki vielä paistoa, jotta juusto ehtii hieman sulaa sisälle. 


Ja ei kun syömään. Tämä on todella hyvä, helppo ja nopea päivällinen meillä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi