Kranssikurssin satoa

sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Osallistuin eilen Kukkakauppa Piia Jaalan järjestämälle kranssikurssille. Olipa kerrassaan mukava iltapäivä. Liike on ihanan tunnelmallinen ja sinne oli sytytetty kynttilöitä. Itse olen jo niin joulutunnelmissa, että täydelliseksi tämän kurssihetken olisi tehnyt taustalla soineet joululaulut.

Nykyään suositut kevyet kranssit miellyttävät silmääni ja olipa ihanaa päästä itsekin kokeilemaan sellaisen tekoa. Kurssi kesti pari tuntia ja aloitimme sen nauttimalla glögiä sekä maistelemalla mitäs muuta kuin kranssipullaa. Kurssilla kranssin teon helpoksi tekee valmiiksi asetetut tarvikkeet. Mitään ei tarvinnut hankkia vaan kaikki oli käden ulottuvilla. 

Meillä oli käytössämme huima määrä erilaisia kranssiin soveltuvia kukkia ja vihreitä oksia. Meinasi tulla valinnan vaikeus, koska teki tietysti mieli käyttää niitä kaikkia. Kurssi lähti liikkeelle kahden erilaisen kranssin esittelyllä. Meille näytettiin alusta asti, miten kranssi valmistuu. Sen jälkeen oli meidän vuoromme. Ensin pohja pajusta ja sitten luovaan työhön. Tein kaksi erilaista kranssia, joista toinen on rouheisemman jouluinen ja toinen hieman herkempi.Kotona oli enää ripustamisen vaikeus - minne laittaa kaksi ihanaa kranssia. Meillä on haasteellinen ulko-ovi ja en ole halunnut tehdä siihen naulanreikää. Kranssi ulko-ovessa olisi ollut kaunis. Nyt kranssit päätyivät havuisempi keittiön ikkunaan ja tämä herkempi olohuoneeseen. 

4 kommenttia :

 1. Todella kauniita! Pitäisi mennä keräämään materiaalia metsästä ja alkaa itekin väkertämään. Toin juuri reissutuliaisina isoja käpyjä ja siemenkotia Israelista. Ehkä niistäkin jotain syntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin sain kurssilta lisää inspiraatiota, että voisin joskus hakea luonnosta materiaalia kranssiin. Tekeminen oli "helppoa" ja mikä parasta niin se oli mukavaa. Sinullahan on jo vaikka mitä kivaa materiaalia kranssiin! :)

   Poista
 2. Oi, miten kaunis kranssi. Olisikin mukava päästä mukaan tuollaiselle kurssille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kurssi oli todella kiva ja olen iloinen, että osallistuin. Paikat täyttyivät nopeasti eli oli monelle muullekin suosiossa. Joulunaika ainakin itselläni lisäsi varmasti innostusta vielä lisää! :)

   Poista

by mlekoshi