Kesäpäivä merellä

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kesälomat meillä alkaa häämöttää loppuaan. Oma lomani jatkuu vielä hetken aikaa, mutta Miikka palailee maanantaina työpöytänsä ääreen. Koko kesäloma on ollut aivan ihana. Meillä on ollut paljon kaikenlaista tekemistä muutton jälkeen. Koti on saatu laitettua, vieraita on käynyt tupatarkastusta tekemässä, on hankittu uusia huonekaluja ja sisustuselementtejä, on reissattu eri kaupungeissa (jopa Tuurin kyläkaupassa tuli käytyä!!) ja eilinen päivä Raumalla oli vielä piste loman päätteeksi!

Raumalla on pitsiviikko meneillään, joten yllä oli sen mukaan puettuna mustaa pitsiä ;-)


Lähdimme liikkeelle kotoa jo kahdeksan jälkeä aamulla. Ensin matkan kohteena oli siskoni koti, jossa saimmekin maistaa uudella kahvikoneella tehtyä cappuccinoa kera suklaaherkkujen. Olipa hyvä aamupalan välipala. Siitä sitten porukalla nokka kohti vanhaa Raumaa ja pitsihumua. Lähinnä kuitenkin keskityimme vanhan Rauman idyllisiin katuihin ja unohdimme markkinakrääsäkojut. Aikamme kuljeksittua nautimme lounaan ravintola Gotossa, joka onkin löytänyt oman paikkansa Raumalla. 


Lounaalta nokka kohti Poroholmaa ja sieltä lähtevää venekyytiä. Päämäärämme oli Kylmäpihlajan majakka. Lämpötila helli liiaksikin ja tällä kertaa emme saaneet edes apua merellä yleensä niin vilvoittavalta merituulelta.  Leirintäalueella tapasimmekin mennen tullen tätini ja hänen miehensä, jotka olivat tulleet asuntovaunullaan sinne pitsiviikosta nauttimaan. Mukavia pieniä juttutuokioita!


Siellä majakka jo häämöttikin. 


Voi kumpa pääsisi useamminkin merelle. On se vaan niin osa raumlaisuutta!


Kameran kuva-asetukset olivat unohtuneet virheellisiksi, koska kaikki kuvat ovat jokseenkin turkooseja.  Lämpö sekoittanut pään??


Maisemat olivat mitä mahtavimmat kameralle kuin omalle silmällekin.


Karua ja kaunista saaristomaisemaa. 


Lintujakin on ollut paikalla ;-)

Meriretken jälkeen kävimme vielä siskoni luona nauttimassa viilentävää sitruunasorbettia ja sieltä vielä äitini luokse nauttimaan suklaajäätelöä. Olisikohan jäätelöannostus ollut eilisen osalta täynnä. Tuli meinaa nautittua vielä mehujäät kylmäpihlajassakin. 

Äitini luona treffasimme vielä kolmannen kerran samalle päivälle tätini ja hänen miehensä. Sitten olikin aika lähteä kotia kohti. Illalla uni maistui! 


4 kommenttia :

 1. Kiva kun kävitte, ja helteestä huolimatta oli oikein mukava päivä :)
  Miten ne kameran asetukset nyt noin oli menneet. Toivottavasti teistä otetuista kuvista edes jotkut onnistuivat.

  VastaaPoista
 2. Kiitos seurasta! :)
  Kyllä osa kuvista onnistuikin.

  VastaaPoista
 3. Rauma on ihana kesäkaupunki!
  Kylmäpihlajalla olen kerran yöpynyt, mielenkiintoinen paikka sekin - majakan punkat olivat vaan kovin kapoiset. :o)

  VastaaPoista
 4. Rauma on kyllä todella ihana kesäkaupunki!
  En ole yöpynyt Kylmäpihlajalla koskaan. Varmasti mielenkiintoinen kokemus sekin. Yleensä siellä on myrsynnyt melkoisesti, mutta nyt yli liiankin tyyntä ;-)

  VastaaPoista

by mlekoshi