Kasveja

maanantai 7. heinäkuuta 2014

Löysin kamerani pölyttymästä muuton yhteydessä ja päätinkin, että pitäisi alkaa opetella käyttämään sitä. Kamerasta löytyy jos mitä säätöjä, mutta laiskana käyttäjänä automaattiasetukset ovat tietysti päällä. Otin kameran ja lähdin ulos tallentamaan pihan "kukkaloistoa". Sitähän löytyykin niin valtavasti (moni suunniteltu asia vielä toteuttamatta). Ainakin muutamia istutuksia on tehty niin ruukkuihin kuin löytyy yksi jo maahankin istutettu yksilö. Tässäpä näitä.


Jalohortensia pastellisessa värissään on ehkä suurin suosikkini. Tykkään niin sen näyttävistä kukista ja etenkin tästä väristä. Näitä kukkia onneksi saa ostettuna kukkakaupasta esimerkiksi maljakkoon muulloinkin kuin kesäaikaan. Näyttävä yksinkertaisuudessaan. 


Pölyttymässä ollut lintuhäkki pääsi jälleen käyttöön ja tällä kertaa ulko-oven edustalla olevalle pöydälle. Häkkiä on tullut käytettyä lähinnä juurikin tämän tyyppisesti kukkien koristeena. Ehkäpä talvella tämän sisälle menisi myös kynttilä?Sisällä olevan kukan nimi on nyt unholassa. Jos joku tunnistaa niin jättäkää kommenttia!


Ulko-ovelle laitoimme kaksi eri kokoista ruukkua, joihin toiseen pääsi pastellin sinertävä jalohortensia. Sinertävä on hieman aiemmin kuvissa ollutta vaaleanpunaista pienempi. Tässä kuvassa sinertävä väri ei kuitenkaan päässyt oikeuksiinsa vaan väri näyttää tässä melkeimpä vaaleanpunaiselta.  Kaverina pallotuija. 


Auringonkukka koristamassa terassin pöytää. 


Lenkkipolulta kerättyjä suloisia kesäkukkia pienissä tuikkukipoissa. 


Ja sitten käyttökasveja, joita meillä on kaksi kappaletta. Molemmat hankittu torilta tässä viikon sisällä. Tämä ylempi on meidän molempien suosikki basilika. Emme olleet koskaan törmänneet mustaan basilikaan, joten se päätyi torilta ostoskassiin siitä syystä. Tuoksu on aivan ihana, juuri sellainen kuin basilikasta lähtee. Maku ilmeisesti hieman miedompi. Jää maistettavaksi kunhan ensin hieman kasvaa!


Raparperi on istutettu tontin kulmaan ulkovaraston taakse. Se ei näy suoraan pihalle vaan se on hieman piilossa tarkoituksella. Tämä raparperilajike on torimyyjän mukaan pienempää kooltaan, joten varret eivät ole kaikkein paksuimpia ja myöskään korkeus ei tule olemaan kuin muistaakseni maksimissaan reilua metriä. Satoa on niin kiva odottaa omalta pihalta. Raparperiä tulee aina ostettua pakkaseen kesällä. Mikä olisikaan mukavampaa kuin laittaa se sinne tuosta taimesta. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi