Ensimmäinen huivini

lauantai 25. marraskuuta 2017

Jossain kohtaa pelkät sukat ja lapaset alkoivat kyllästyttää ja halusin uutta haastetta neulomiseen. Sukat ovat edelleenkin se, mitä pääasiassa tulen neulomaan. Onneksi uskalsin lähteä kokeilemaan muutakin. Ensin tuli alpakkapipo, vaikkakin virkaten. Nyt huivi pitsireunalla. Olen kyllä joskus kutonut jopa villatakin itselleni, mutta siitä on muutama vuosikymmen aikaa. 

Huivin nimi on Mukautuva-huivi, jonka on suunnitellut Tinna Aalto. Aloitin huivin marraskuun alkupuolella ja sain sen valmiiksi nyt alkuviikosta. Aikaa huivin tekemiseen kaikkiaan meni pari viikkoa ja kudoinkin sitä kyllä ahkerasti. Tämä oli sohvakäsityöni. Ohjetta alun jälkeen ei tarvinnut vilkaista kun vasta pitsiä tehdessä. Uutta huivin tekemisessä oli poikittain reunaan kudottava pitsi. Se oli helppoa ja mukavan erilaista. 

Mukautuva-huivi on erinomainen ensihuivi, josta ainakin minä sain innostuksen kokeilla kutoa muitakin huiveja. Helpon kutomisesta teki myös vain yhdellä langalla kutominen. Kudon aika paljon kirjoneulesukkia, joissa saatetaan käyttää jopa kolmea lankaa samaan aikaan. Lankana käytin Katian infinity shawlia, joka on merinovillaa. Langassa on ihana liukuvärjäys ja väri vaihtui hyvin huomaamatta. Etenkin huiveihin sopii mielestäni erinomaisesti tällaiset liukuvärjätyt langat, joita muuten tulee käytettyä hyvin harvoin. Uusi projekti on jo aloitettu. Saapi nähdä mitä siitä tulee. Kun olen saanut hiukan matkaa tehtyä, näytän tänne blogin puolelle myös mistä on kysymys. 

1 kommentti :

  1. Merkur Progress 500 Merkur Progress 500 Safety Razor | Chook County
    The Merkur Progress 500 is 메리트카지노 a very popular choice among wet shavers. fun88 soikeotot This is a well-made and has a very クイーンカジノ clean, durable handle and excellent handle.

    VastaaPoista

by mlekoshi