Tonnikalasalaatti - lapsuuden makuja

tiistai 15. marraskuuta 2016

Välillä tulee otettua kamera esille ruokaa laittaessa. Tällä kertaa viikonloppuna luonaaksi valmistui ruokaisa tonnikalasalaatti. Tämä tonnikalasalaatti on ollut unholassa vuosia - ehkäpä jopa lähemmäs kymmenen vuotta. Olen syönyt omassa lapsuudessani tätä salaattia paljonkin ja se kuului myös meidän joka jouluiseen kattaukseen.

Tämä salaatti on äärettömän helppo tehdä. Se valmistuu nopeasti. Pilkkomista siinä on melkoisesti ja useampia ainesosia. Ei kuitenkaan paljoa. Kaikki ainekset ovat myöskin ihan perustarvikkeita. Monesta kodista näitä aineksia löytyy jo ihan salaatin tekoa suunnittelemattakin. Toisaalta tämä on niin hyvä salaatti, että sitä voi myös varioida oman makunsa mukaiseksi. Tällä kertaa lisäsin paprikaa, jota en muista lapsuuden kotini salaattiin kuuluneen.

Tässä salaatissa on yksi juju, nimittäin sitruunapippuri. Mitä enemmän, sen parempi! Eli sitruunapippuria ei rouhaista vaan kertapyöräytystä vaan sitä menee niin paljon, että saat sen oikeasti maistumaan salaatista. Mitään kastikkeita tämä salaatti ei siis pitäne sisällään. Maustaminen tapahtuu näin.


Mitä tarvitset? 

Suolakurkkua (rouskuvaa), kurkkua, omenaa (kovaa ja kirpakkaa), purjoa, paprikaa, pakasteherneet, riisi, tonnikala


Ja sitten? 

* Laita riisi kiehumaan. Itse keitin riisiä 2 hengen annoksen pakkauksen ohjeen mukaan. Maustoin riisin keitinveden puolikkaalla lihaliemikuutiolla. 
* Valuta tonnikala vedestä / öljystä (itse tykkään tässä käyttää öljyssä olevaa tonnikalaa)
* Kuutioi kaikki loput ainekset ja ota pakasteherneet pakkasesta esille (älä kuitenkaan sulata)


Tämän jälkeen? 

Kaikki aineet vaan sekaisin isossa kulhossa. Riisiä ei tarvitse erikseen jäähdytellä. Lämmin riisi sulattaa myös jäiset herneet. 


Sitten päästään maustamaan!


rouhi - rouhi - rouhi - rouhi - ja kerta vielä varmistukseksi. Laita paljon!

Maistele ja rouhi lisää - lopeta kun olet tyytyväinen.


Siisti paikat ja laita tunnelmaa Ei kun syömään!

Maistuu hyvälle sellaisenaan. Me paahdoimme leipäviipaleet lisukkeeksi. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi