Pyhäinpäivä

sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Pyhäinpäivä oli tänä vuonna pakkasesta johtuen kirpsakka. Se mikä tänä vuonna teki siitä mielestäni erilaisen oli kauppojen luoma kulutusjuhla. Aamulla lehteä lukiessani näytti siltä, että painettuna oli pelkästään mainoksia mainoksien perään. Alennusmyynneillä houkuteltiin ihmisiä liikkeelle ja siinä oli taidettua onnistuakin. Myönnän kaipaavani päiviä jolloin kaikki kaupat ovat kiinni. Taisin  kuitenkin itsekin piipahtaa Ikean jouluavauksessa ;)

Iltapäivällä kävimme hautausmaalla. Kynttilät loistivat jo päivän hämärtyessä - niitä oli paljon. Pyhäinpäivänä muistamme edesmenneitä viemällä kynttilän haudalle. Oman isäni ja isovanhempieni haudat eivät ole asuinkaupungissamme, mutta jätin kynttilän palamaan muualle haudattujen muistokivelle. Tykkään käydä naapurikuntamme hautausmaalla, koska se on pieni ja huokuu vanhanajanhenkeä. Ihmiset olivat ystävällisiä ja tervehtivät vieraitakin.

Tästä kai voi sanoa ainakin oman  joulun odotuksen alkaneen. 

2 kommenttia :

  1. Samoissa merkeissä on vietetty pyhäinpäivää meillä. Täällä tuli vähän lunta ja kunnon pakkanen. Kiva kun kävit blogissani, siten löysin tieni tänne sinun kivaan blogiisi. Kirjauduin lukijaksi myös, hyvää sunnuntaita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänne saisi lunta tulla vielä hieman lisää. Talviselta tuntuu kuitenkin jo. Mukavaa kun kävit täällä :)

      Poista

by mlekoshi