Kalenterijuttuja

perjantai 13. tammikuuta 2017

Täällä blogissa on ajoittain vilahdellut käsityöharrastukseni enemmän ja vähemmän. Pidän luovasta tekemisestä ja monesti toteankin työn haittaavan harrastustoimintaa. Innostun usein kokeilemaan kaikenlaisia uusia juttuja, joista osa saattaa olla tähdenlentotyyppisiä. Nettimaailma toimii monasti inspiraation lähteenä ja suunnitteluun saa kulumaan halutessaan paljon aikaa.  

Digitalisaation aikana moni toiminto on viety digitaaliseen muotoon - esimerkiksi kalenterit. Minultakin löytyy sähköinen kalenteri, jopa muutamakin. Toista ainoastaan tulee päivitettyä, sillä siihen on koottu yhteiset menomme. Töissä päivittäiset työtehtäväni ovat myös sähköisessä muodossa ja käytänkin myös tätä kalenteria jatkuvasti. 

Minulla on aina ollut paperinen kalenteri ja sellaisen omistan edelleen. En tulisi toimeen ilman. Kalenteriini on kirjattu melkein koko elämäni, ainakin sen osalta missä minun pitäisi olla milloinkin. Omassa kalenterissani yhdistyykin niin työ kuin vapaa-aika. Rakastan kauniita asioita ja minulle on suuri merkitys miltä käyttämäni "välineet" näyttävät. Olen aina tuunannut jollakin tavalla kalentereitani esimerkiksi koristelemalla niitä. Väreillä ja koristeluilla olen pystynyt visualisoimaan asioita nopeammin hahmotettaviksi.

Mitä tapahtuikaan viime syksynä? Löysin facebookista ihmisiä joiden intohimona on myös kalenteriensa koristelu. En ollut osannut ajatella edes, että tämä on harrastus ja kalenterin tuunaajia on tuhansia. Ja kyllä - nämä ovat aikuisia ihmisiä! Ensin eksyin kahteen suomalaiseen ryhmään ja sitten jenkkiryhmäänkin. Tiesittekö, että kalenteriharrastuksessa on tärkeää juurikin tietyntyyppiset kynät (tunnen jo kynämerkkejä! 😳), washiteipit, kauniit tarrat, leimasimet, ja suurimpana mainitsemisen arvoisena  asiana: kalenterivalikoima on aivan valtava.

Alla kuvia eilisiltaiselta kalenterituunaukseltani. Koristelin muutamat tulevat viikot valmiiksi. Itse olen valinnut kalenterikseni Mambin Happy plannerin, jossa on runsaasti tilaa merkinnöille sekä tarvitsemani vertikaaliset sarakkeet. Happy plannerin erikoisuutena on kalenterin sivujen kiinnitysrenkaat eli sivuja voi ottaa kalenterista pois ja niitä voi sinne lisätä mielensä mukaisesti. Varaosia ja muunneltavuutta on aivan mahdottomasti - tarjonnasta menee aivan hämilleen! Onko muita kalenteriharrastajia? 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi