Yrttejä terassilla

perjantai 16. kesäkuuta 2017

Joka vuosi meillä on ollut jotakin uutta kokeilua kesäistutusten suhteen. Aikaisempina vuosina olemme aina laittaneet mansikkaa istutussäkkeihin. Viime syksynä kaivoimme istutussäkeissä olleet mansikat tonttimme nurkkaan maahan ja siellä ne kukkivat tällä hetkellä. Mansikkaa ei siis tullut tälle vuodelle enää istutussäkkeihin.

Viime vuonna uutena kokeiluna meillä oli kaksi tomaatintaimea. Ne kasvoivat istutussäkissä valtaviksi ja tomaattejakin tuli. Ainut ongelma oli se etteivät ne oikein lähteneet kypsymään. Lopulta keräsimme syksyllä sadon. Nämä tomaatit tuli syötyä gratiinissa. Idea saada salaattiin omasta pihasta tomaatteja ei toteutunut ja tänä vuonna emme tomaattia laittaneet. Uskon, että tomaatit olisivat aurinkoisesta paikasta huolimatta tarvinneet kasvihuonetta kypsyäkseen.

Mutta tänä vuonna siis kokeilussa yrttejä! Yrttejä tulee käytettyä aivan liian vähän etenkin talviaikaan. Meiltä löytyi kaksi isoa käyttämätöntä valkoista ruukkua, joihin yrtit sopivat kuin nenä päähän. Istutimme yrtit valmiista taimista, jotka ostimme torin maalaismyyjiltä. Yrtit näyttävät viihtyvän erinomaisesti ruukuissa ja samalla näyttävät todella kivoilta. Terassilla on mukava istuskella ja katsella niitä. Myös tuoksu on mahtava. Nyt yrttejä tuleekin käytettyä vähän kaikkeen, kun ne on helppo hakea omalta terassilta.


Ruukuista löytyy lehtipersiljaa, ruohosipulia, minttua, tavallista basilikaa sekä sitruunabasilikaa. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi