Päiväretki Milanosta Comoon

maanantai 12. kesäkuuta 2017

Matka Italiaan on takana. Halusin kirjoitella matkalla tehdystä päiväretkestä Comoon ja kirjata ylös vinkit, miten tämä retki toteutuu helpoiten Milanosta tehtynä. Itse tuli tehtyä hyviä oivalluksia, joten laitan ne kiertoon! 😄

Milano on oikein shoppailijan paratiisi. Myös arkkitehtuuria rakastavana silmä lepäsi vanhoissa koristeellisissa rakennuksissa. Vilinää riittää myös aamusta iltaan. Jos haluaa hetken taukoa vilskeestä, kannattaakin suunnata päiväksi Comoon. Olin jo paljon aikaisemmin lukenut, kuullut ja nähnyt kuvia Comosta ja Comojärven rannoista. Halu päästä näihin maisemiin oli suuri. Siinä vaiheessa kun lentoliput olivat taskussa heräsi ajatus toteuttaa Milanon matkan yhteydessä tämä vierailu. 

Mitenkä sitten suosittelen toteuttamaan tämän päiväretken? Milanossa on erittäin kattava metroverkosto. Ostimmekin heti saavuttuamme kaupunkiin 48 tunnin metrokortit. Tämä mahdollisti liikkumisen laajalti kaupungin sisällä. Comolle pääsee päärautatieaseman junilla, mutta ne ovat kalliimpia. Jos haluaa päästä Comon parhaalle asemalle asti (rannassa oleva Como nord lago) niin suosittelen hyödyntämään toista lähtöpaikkaa. 

Hyppäsimme punaisen linjan metroon ja matkasimme Cadorna - asemalle. Metrolaiturilta poistutaan normaalisti korttia leimaamalla ulos. Tästä aulatasosta siirrytään oikealla olevia portaita maatasolle, josta löyty paikallisjunan laiturit. Sieltä löytyvät lipunmyyntitiskit. Junia Comoon lähtee noin puolen tunnin välein eli jos on juuri missannut yhden junan niin toinen on jo odottamassa lähtöä. Lippumme maksoi 4,80€ / suunta. Jos olisimme käyttäneet toista junaa, olisimme joutuneet maksamaan huomattavasti enemmän. Junamatka Comoon kesti noin tunnin ja juna pysähtyi varmaan toistakymmentä kertaa pienillä asemilla. Ei siis ole hätähousun reitti - suosituksemme joka tapauksessa. 

Junan päätepiste Comossa on erinomainen. Juna saapuu aivan rantaan. Junasta noustua eteen aukeaakin Comojärvi 💙 Comon rannalta lähtee "vesibusseja". Lippumyynnistä saa ostaa parin tunnin risteilyjä, mutta itse päädyimme taas hieman omatoimisempaan kyytiin. Ostimme hop on / off - tyyppiseen veneeseen liput ja kiersimme sillä vajaa tunnin kestävän reitin Comojärvellä. Reitin varrella olisi voinut hypätä satamissa pois ja taas takaisin kyytiin, mutta päädyimme ajelemaan koko reitin kerrallaan. 

Milano oli kiva kaupunki, mutta Comolle haluaisin vielä palata. Sen rauhallisuus, ranta ja ihanien  pikkukylien maisemat jäivät mieleeni. Ihana paikka! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi