Oman pihamme rhodot

torstai 29. kesäkuuta 2017

Jatketaan tänäänkin rhodo-teemalla, sillä ehdin ottaa kuvia reilu viikko sitten oman pihamme kukkivista yksilöistä. Kukkia on vieläkin rhodoissamme, mutta puolet niistä on jo tippunut pois. Nämä alppiruusut sijaitsevat talomme toisessa päädyssä muodostaen oman alueensa. Pihalta löytyy kaksi alppiruusua ja atsalea. 

Kirjoittelin näistä kesällä 2015, jolloin nämä istutettiin. Jos käy katsomassa silloisia kuvia niin mielestäni nämä olivat tuuheampia ja vihreämpiä. Meillä tosiaan on melko hankala maaperä, mutta positiivisen kautta - nämä ovat elossa ja kukkivat tänäkin vuonna! Viime vuonna alppiruusut eivät mielestäni tehneet minkäänlaista uutta latvustoa, mutta tänä vuonna nämä näyttävät kasvavan myös kokoa. Voittajafiilis! Kukat olivat suuret ja näyttävät. Rhodojen kukkiessa ne tuovat pihalle kyllä kukkaloistoa. 
Atsalea taisi saada viime talvena rusakon hampaat itseensä, sillä se on nyt toispuolinen. Kuvasta näkyykin, miten kukkalatvuksesta on toinen haara kaluttu pois. Iloksemme se kuitenkin tekee juuresta uutta oksaa, joten ei tämä taida ihan menetetty yksilö kuitenkaan olla. Atsalea on paljaamman näköinen muutoinkin kun vertaa näihin meidän alppiruusuihin. Jotain uutta tällekin vuodelle. Kuvasta löytyy syyshortensia 💛 Kaikki jotka ovat meillä käyneet, minä kesänä tahansa, tietävät ihastukseni jalohortensiaa kohtaan. Tänä vuonna olen tehnyt poikkeuksen ja minulla ei ole kuin yksi pieni ruukussa. Hortensiat ovat niin upeita, herkkiä ja kauniita mutta inhoan sitä, että se vaihtaa melko nopeasti väriään ruskaiseksi. 

Olen ihaillut jo muutaman vuoden syyshortensiaa. Voi miten kauniit ovatkaan sen valkoisen hennon vaaleanpunertavaan taittavat kukat. Paineita siis tuolle yksilölle kukinnon suhteen! Tässä paikalla oli muutaman vuoden yrittämässä kasvua jaloangervo (3kpl). Odotus oli, että niistä olisi kasvanut tuuhea puska mutta toisin kävi. Maaperä on hankala, mutta haluan silti aina yrittää. Nyt yritämme siis tällä. 

Tällä kertaa oman pihan tarinan parissa 😀

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi