Citytalo

tiistai 13. toukokuuta 2014

Kirjoittelin blogin avaustekstiin citytalosta ja siitä, että emme kumpikaan ole omakotitaloihmisiä. Miksi ihmeessä meillä sitten yht'äkkiä onkin omakotitalo?! Melko erikoinen ratkaisu. Niin omasta mielestänikin.

Kävimme kurkistamassa taloa maaliskuussa ihan huvin vuoksi. Olimme lenkkeilemässä ja rakenteilla olevassa talossa oli näyttö. Kävelimme sisälle ja ihastuimme kovasti. Jatkoimme lenkkiä ja samalla keskustelimme siitä, miten molemmat tykästyimme asuntoon.

Päätimme kuitenkin jättää talon ajatuksissa hetkeksi taka-alalle ja keskittyä rivitaloasuntoihin. Kävimmekin erilaisia asuntoja katselemassa, mutta tämä omakotitalo kummitteli aina vaan taustalla. Kävin jopa näyttämässä asuntoa siskolleni ja esittelin taloa puhuen "meidän talo", "meidän tontti" muodossa. Jotenkin talo tuntui alusta asti meidän talolta. Näin siitä puhuimme keskenämmekin.

Talolla on oma tontti, mutta tälle tontille on rakennettu yhteensä neljä samanlaista omakotitaloa. Jokainen kuitenkin hallitsee omaa tonttiaan. Meidän tontti on sen verta pieni, että tuntuu kuin olisi muuttamassa enemmänkin rivitaloon. Talon helppohoitoisuuden vuoksi ihastuimmekin siihen ja ostimme sen (kaiken hienouden lisäksi, tietysti).

Pihalla on pieni läntti nurmikenttää. Kolattavaa ei talvella ole kuin lyhyt matka kotiovelle sekä autopaikat. Piha-alueet ovat melkein yhtä pienet kuin rivitaloasumisessakin. Kumpikaan emme ole ihmistyyppiä, joka jaksaa ja viitsii tehdä kotona paljon pihatöitä. Kaiken lisäksi kaupungin valopylväs valaisee kokonaan pihamme, joten valaistuksestakaan ei tarvitse huolehtia! Tämä on siis ihanteellinen ratkaisu meille. Toivottavasti tämä helppohoitoisuus ajatus jatkuu vielä muutonkin jälkeen ;-)

koristekirsikkapuita on saatava omalle pihalle (suunnitelma)Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi