Itsenäisyyspäivä

keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Onnea satavuotias Suomi! Lunta on hivenen maassa. Sen verran juuri, että voi sanoa maan olevan valkoinen. Aloitin itsenäisyyspäivän tunnelmaan laskeutumisen osallistumalla Turun filharmonisen orkesterin itsenäisyyspäivän konsertin kenraaliin. Suomen historiaa on muisteltu joulukuun aikana elokuvissa katsomalla Tuntematon sotilas -elokuva. On hyvä muistuttaa meitä näistä tapahtumista, jotka ovat johtaneet siihen, että meillä on itsenäinen kotimaa. 

Tänään vuorossa on leipomuksia illan pääjuhlaa ajatellen - meillä juhla on telkkarin ääressä pukuloistoa ihaillen. Iltaa ennen vuorossa on vielä Suomi100 - suunnistustapahtuma. Viime vuonna itsenäisyyspäivän juhlinta ei sujunut suunnitelmien mukaan. Palasimme Salzburista kotiin illaksi, mutta jokin pöpö oli tullut matkatuliaisina ja ilta sujui vähemmän mukavissa merkeissä. Tänään paremmalla onnella. 


Tilastokeskuksen mukaan sadassa vuodessa väkilukumme on kasvanut kolmesta miljoonasta viiteen ja puoleen. Elinikä on kasvanut, elinkeinomme muuttuneet ja koulutustaso noussut. Kuitenkin hyvinvoinnin lisääntyessä eriarvoisuus jatkaa kasvuaan. Nuorten mielenterveyden ongelmat, pahoinvointi ja syrjäytyminen kasvaa. Toivonkin seuraavalta sadalta vuodelta valoisaa tulevaisuutta ja hyvinvointia! 💙


Hyvää itsenäisyyspäivää! 

2 kommenttia :

by mlekoshi