Krampus - hui!

keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Yksi Salzburgin matkamme tavoitteista oli päästä näkemään siellä perinteeksi muodostuneita Krampus - kulkueita. Tässä onnistuimmekin. Ensimmäinen kulkue kulki ihan hotellimme nurkalla. Myöhemmin illalla Krampukset esiintyivät vielä Tuomiokirkon edessä. Krampukset ovat pelottavia olentoja tai jopa paholaisia. 

Saimme nähdä näitä otuksia ihan yllin kyllin ja aitiopaikoilta!Krampukset liikkuvat 5.12 Itävallassa ja heidän tehtävänään on rankaista tuhmia lapsia - HUI?! 🙀


Kyllä nämä melko pelottavia otuksia olivatkin. Eikä siinä kaikki, sillä Krampukset oikeasti hyökkäilivät ihmisten kimppuun. Olin kyllä asiasta kuullut, mutta en ymmärtänyt näiden oikeasti käyvän päälle - perääntyen kuitenkin nopeasti. 

Itse sain yhden Krampuksen kädessä olleesta "ruoskasta" iskun sääreeni ja illalla hotellihuoneessa huomasin, että kappas siitähän aiheutui oikein jälkikin!
Tuomiokirkon edessä lavalla Krampukset olivat jo kesympiä ja poseerasivat yleisölle mieluusti. 


Jottei jotain hyvääkin niin 6.12 on kilttien lasten päivä ja Nikolaus saapuu. Hänellä on tiedossa lasten hyvät teot. Ymmärtääkseni Nikolaus saattaa jättää lapsille jotakin pientä yllätystä.

Omissa lapsuuden muistoissa tonttu jätti aina pikkujouluna herkkupussin postilaatikkoomme - saman tyylinen tapa 💙

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi