Katkarapurisotto

lauantai 15. lokakuuta 2016

Viikonloppuna on enemmän aikaa käytettävissä ruoanvalmistamiseen, mikä onkin ihanaa. Viikolla syömme molemmat lämpimän lounaan työpaikoillamme ja illalla ei monestikaan tule enää päivällistä tehdyksi. Monesti ilta sujuu leivän syönnin merkeissä, mikä ei aina niin järkevää ole. Viikonloppuihimme sisältyy aina ruoanlaitto kotona. Monesti jo viikon kuluessa tulee tehtyä suunnitelmaa siitä, mitä aiotaan tehdä.

Tälle lauantaille valmistui katkarapurisotto. Risotot ovat mielettömän hyviä, etenkin silloin kun ne ovat kermaisia ja sisältävät runsaasti makuja. Viimeisimmän risoton valmistuksesta oli aikaa ainakin reilut kaksi vuotta. Kyllä kannatti valmistus. Oli nimittäin todella herkullista!
Risotto-ohjeita on netti pullollaan. Tällä kertaa teimme ihan perinteisen risoton, jonne lisäsimme valkosipulilla ja yrteillä maustettuja katkarapuja pussillisen. Tästä riitti hyvin kahden hengen annokseen.

Valmistus lähti liikkeelle sipulin ja kuivan riisin kuullottelusta, jonka jälkeen aloitettiin nesteen lisääminen hiljalleen riisin sekaan. Käytimme kanalientä nesteenä. Riisin keittäminen otti aikaa noin 20 minuuttia. Kun lisätty nestemäärä oli imeytynyt riisiin, laitettiin taas hieman lisää. Tätä jatkettiin kunnes riisi oli kypsää. Lopuksi sekaan katkaravut, hieman voita, limemehua ja parmesaania. Ja ei kun ääntä kohti. Oli todella herkullista!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi