Nuutinpäivä

lauantai 13. tammikuuta 2018

Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti sen pois vie. Tänään on nuutinpäivä ja täällä Lounais-Suomessa perinteisesti viimeinen etappi sille, että joulun pitäisi päättyä. 

Turussa nuutinpäivän perinteitä ei mielestäni näy. Kotikaupungissani Raumalla ne taasen elävät edelleen vahvasti. Nuutinpäivänä lapset pukeutuvat hahmoiksi, saman tyylisesti kuin  virpomispäivänä. Lapset kiertävät ovelta ovelle esittäen kysymystä "Saako nuuttipukki tulla sisälle?".  Nuuttipukeilla on tapana esittää esimerkiksi lauluja. Palkkioksi tavataan antaa karkkia. Niin monet kerrat olen itsekin nuuttipukkina kiertänyt. Mukavia muistoja lapsuudesta. 

Tänään kävin ostamassa vuoden ensimmäiset tulppaanit. Ne freesasivat kodin helposti. Vielä joulusta on muistona punaisia tyynyjä sohvalla sekä kynttelikkö keittiön ikkunassa. Alkaa olla aika laittaa ne pois... uutta joulua odottamaan 😊

Hyvää Nuutinpäivää! 

2 kommenttia :

 1. Täällä tulppaanit myös asettuneet taloksi ja jo muutaman kerran on kimppu vaihtunut maljakossa. Ihanat tulppaanit ja kevät.
  Lapset oli päivällä nuuttipukkeina ja todellakin lapsuudesta ihania muistoja.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa siltä, että teilläkin on siirrytty kevään odottamiseen. Omasta mielestäni on ihanaa, että perinteet jatkuvat edelleen ja lapset käyvät nuuttipukkeilemassa. Kyllä sitä välillä niin kaipaa takaisin kotikaupunkiin. Mukavaa viikonlopun jatkoa myös! :)

   Poista

by mlekoshi