Kevät 2017: pihakukat

perjantai 12. toukokuuta 2017

Lunta on tullut vielä tälläkin viikolla. Tänä keväänä on saatu ihmetellä jo moneen otteeseen sitä, että mahtaako kesä tulla ollenkaan. Talvi tuntuu aina vaan jatkuvan. Alkuviikosta maa on ollut vielä ihan valkoinen. Lunta on tupruttanut sakeammin kuin koko menneen talven aikana. Tietysti kevään tunnistaa siitä, että lumi ei jää enää pysyvästi maahan. Päivällä lämpötila on kuitenkin kohonnut plussan puolelle. Yöpakkasia on silti ollut ja olemme saaneet siitäkin syystä jännittää selviävätkö viime kesänä istutetut pihakasvit kukoistukseen asti. 

Narsissit olivat pääsiäisen tienoilla ensimmäiset kevätkukat ulkoruukuissa. Narsisseista alkaa mielestäni kesän odotus. Talvikukat saivat väistyä ja raikkaampia kukkia tuli tilalle. Viikko sitten otimme kuitenkin jo seuraavan askeleen kohti kesää. Narsissit lensivät roskikseen ja orvokit pääsivät ruukkuihin. 

Olen tainnut tulla virallisesti vanhaksi. Ensinnäkin ostin jo noin kuukausi sitten pelargonian terassille ruukkuun - olen aina inhonnut noita mummokukkia! Viikko sitten ostin orvokkeja - sama juttu niidenkin kanssa. Orvokit ovat olleet ehdoton EI! Ja nyt nämä molemmat näyttävät niin kauniilta silmääni. Olen jopa harkinnut ostavani pelargonioita lisää ihan kesäkukiksi. Tämänkin päivän sain nähdä. Mitähän vielä on tulossa? 😂

Kuvissa siis kevään 2017 pihakukat. Värinä selkeästi haalea sininen 💙

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi