Syksyinen sunnuntai

sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Syksyn monet viikonloput ovat jo suunnitelmia täynnä. Tämä viikonloppu oli kuitenkin vielä vapaana  kaikelle kivalle. Eilen kävimmekin piipahtamassa Raumalla, jossa kiertelimme vanhan kaupungin liikkeitä ristiin rastiin. Mitään ei tällä kertaa tarttunut mukaan. Tunnelma oli vertaansa vailla ja mikäpä meidän oli kävellä aurinkoisessa ilmassa ja nauttia vapaapäivästä ihanassa kaupungissa. 

Tänään sunnuntaina heräsimme ajoissa ja istuimme autossa ajamassa kohti Kuhankuonoa jo yhdeksän aikaa aamulla. Ilma ei ollut yhtä kaunis kuin eilen, mutta sadettakaan ei oltu luvattu. Sitä ei myöskään onneksi saatu niskaamme. Olimme valmiiksi katsoneet patikointireitin, mikä kulki Savojärven ympäri. Aikaa meillä kului reilu kolme tuntia kiertää reitti järven ympäri. Puolisen tuntia taisimme siitä käyttää laavulla oloon. 


Kartalla oltiin ;)


Kiersimme reitin lähtien parkkipaikalta järven eteläpuolta Rantapihaa kohti. Reitti oli jakautunut kahteen melkein yhtä pitkään osioon, joten Rantapihan laavu oli juurikin hyvä paikka nauttia eväitä. 


Nähtävyytenä Kuhankuonon rajakivi. Kivi toimii edelleenkin seitsemän kunnan rajakivenä. 


Oikealle puolelle lähdettiin. Savojärven kierroksella on erittäin paljon pitkospuita pitkin kuljettavia osuuksia. Pohjoispuolen reitti, joka on uusi osa, onkin lähestulkoon kokonaan pitkospuin tehty. Tämä osa olikin omasta mielestäni paras osuus. Tähän tietysti vaikutti se, että reitti kulki koko matkan järven rantaa pitkin. Eteläinen puoli oli enemmän metsikköistä. 


Rantapihan laavu. Joukko partiolaisia oli viettänyt yön teltoissa laavun viereisellä nurmikentällä. Kaminateltat olivat pitäneet retkeilijät lämpiminä. Oli mukavaa katsella heidän touhuilujaan samalla kun itse tulimme tauolle. Mikä onkaan ihanampaa kuin kaivaa eväät esille, laittaa makkarat kunnon grilliin tulille, kaataa kaakao mukiin ja nauttia elämästä. Siinä kohtaan ei ole kiire enää minnekään! <3


Syömisen jälkeen jatkettiinkin reitin parasta osuutta. Päätimme kiertää järven juurikin näin päin ja mielestämme se oli oikea valinta. Eikös paras osuus kannata aina säästää lopuksi. 


Muita patikoitsijoita tuli vastaan melko paljon. Toisetkin olivat löytäneet nämä kauniit maisemat. Ihmiset olivat hyvällä mielellä ja tervehdyksiä tulikin vaihdettua lähes tulkoon jokaisen vastaantulijan kanssa. 


Oi mitkä maisemat

Sunnuntainen retki onnistui täydellisesti. Hyötyliikuntaa tuli melkein kolmen tunnin ajalta huomaamatta. Meillä oli oikein mukavaa. Päätimmekin, että tänne pitää päästä vielä tämän syksyn aikana uudelleen!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi