Syksyinen lauantai

lauantai 17. lokakuuta 2015

Syksyisen aurinkoiset ilmat ovat jatkuneet pitkään. Syyslomaviikkoni alkaa olla lopussa. Koko viikolle on riittänyt paljon tekemistä eikä pelkkiä lepäilypäiviä ole ollut ollenkaan. Viikko on sisältänyt niin Raumalla käyntiä, kampaajalla hiusten freesausta, luentoja, ystävien kanssa tapaamisia sekä tein ensimmäistä kertaa eilen soija-kynttilöitä. Nyt on kynttilävarastot hetkellisesti täynnä. 

Tänään aloitimme päivän käymällä torilla. Huomenna tulee ruokavieraita Raumalta, joten varustauduimme kasvisten ostolla. Tarkoitus on tehdä kasvisgratiinia sekä grillata ribsejä. Aamu oli kylmä ja tämä näkyi myös torilla. Myyjiä ei ollut nimeksikään. Saimme kuitenkin kaiken suunnittelemamme ostettua. Torilta siirryimme talvikukkaostoksille Kukkataloon. 


Torilta kotiin. Hetki lehtien lueskelua. Lounaaksi lasagnea. Pääsimme helpolla, sillä lasagne otettiin suoraan pakastimesta uuniin lämpeämään. Joskus näinkin. Itse tehtyä kuitenkin ;)


Sitten olikin aika lähteä pihahommiin. Miikka purki terassilla ollutta paviljonkia varastoon talviteloille. Paviljongin kankaat irroitimme yhdessä jo eilen. Itse keskityin talvikukkien esillelaittoon.  Näistä kuvia tässä postauksessa. 


Callunoita laitettiin tälläkin kertaa. Ne ovat ensinnäkin kauniita, mutta myös hyvin kestäviä. Väriksi valikoimme sekalaisia sortteja. Pihalta löytyy nyt niin punaista, valkoista kuin vihreää. 


Ulko-oven edusta on nyt vihrein. Siitä tuli jopa vihreämpi kuin alkujaan ajattelin. Pupu-ystävämme sai paikan etuoven tuolilta. Olkoon siinä nyt tällä hetkellä. 


Viime vuonna ulko-ovella oli iso sypressi. Tänä vuonna hankimme katajan. Kataja on sypressiä jämäkämpi ja kun tarkoituksena on laittaa ensi kuussa "jouluvalot" siihen, niin uskon katajan olevan tähän tarkoitukseen parempi. Kataja siis testauksessa. Ensi vuonna voi miettiä näiden kahden väliltä paremman tiedon pohjalta. 


Jäkälää lähimetsästä pieni määrä koristamaan katajan ruukkuosaa. Jäkälästä kävimme keskustelua Miikan kanssa, jonka mielestä jäkälää ei metsästä voisi hakea. Miikka purki terassin paviljonkia. Minä laittelin kukkia samaan aikaan. Livahdin pienen kassin kanssa metsään ja palasin jäkälää kassissa. Olipa ruma temppu! :D


Etuovelle tuli suurin osa istutuksista. 


Ihastuin vihreään callunaan. En ollut nähnyt sellaista aikaisemmin. Lieneekö jokin uusi tämän vuoden juttu?Pitihän sellainen hankkia. Samassa istutuksessa myös hopealankaa. Mielestäni tuli melko kivan näköinen. 


Sitten vielä terassiosuus. 


Amppeleihin laitoimme callunat ja lattiatasolle lyhdyn viereen valkoista gallunaa havuoksien koristelemana. Kyllä nyt kelpaa talven tulla!


Emme ole polttaneet takkaa vielä tänä syksynä. Puukuorma tilattiin elokuussa ja puuvarastomme onkin nyt aivan täynnä. Tänään on tarkoitus illalla laittaa takka päälle. Ihana viettää lauantai-iltaa kotona takkatulen loimutessa. 


Vielä muutama kuva sisältä myös. 


Happy lights- tunnelmaa makuuhuoneessa. 


Itsetehdystä kynttilästä taidonnäyte.


Olohuoneen tunnelmaa 


Tästä on hyvä jatkaa lauantain viettoa sohvalla viltin alla. 

Ihanaa syyslauantaita siis jokaiselle! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi