Kukkia ja istutuksia kesä 2015

maanantai 22. kesäkuuta 2015

Blogi on jäänyt puoleksi vuodeksi nukkumaan. Loman myötä pitänee aktivoitua taas kirjoittelemaan. Minulle tuli jopa tällä viikolla pyyntöä päivittää tänne jotakin. Äitini on käynyt silloin tällöin katselemassa täällä, että olisiko uutta päivitystä putkahtanut esiin. No nyt on! :)

Kevään aikana kodin laittaminen on jäänyt hieman vähemmälle. Lähes kaikki alkaa olla kunnossa. Kodin laitto onkin lähinnä keskittynyt viikottaisten kukkakauppakäyntien ympärille. Itse pidän kovasti leikkokukista. Mikä onkaan ihanampaa kuin päästä kukkakauppaan valitsemaan kukkia kotiin. Taidan olla hieman erikoinen, sillä tiedän jopa kukkakauppamme kukkien toimituspäivän olevan torstai. Eli silloin kannattaa hakea kukat, koska tarjonta on suurin ja kukat tuoreimmillaan! JEP :D

Kesäkuun alussa jäin lomalle ja siitä lähtikin sitten kesäpihan laitto käyntiin. Tykkään suosia niin leikkokukissa kuin ulkokukissa pitkäkestoisia lajikkeita. Mikä onkaan tylsempää kuin se, että olet ostanut kauniita kukkia, jotka seuraavana päivänä näyttävät jo päiviensä lopun olevan lähellä. Lempikukkani kesällä on hortensia ja se näyttäytyykin isossa osassa kesäpihaamme.


Neilikka on todella pitkäkestoinen ja näyttävä ulkokukka. Nämä neilikat ovat laitettu reilu kuukausi sitten koriin ja vielä yksikään kukinto ei ole lakastunut. Nuppuja on reilusti, joten neilikka kukkii pitkään. Kuvassa myös mieheni ostama patsas. 


Ikea on osannut yllättää taas kukkalaadullaan. Yleensä en ole niin ikean kukkien laatuun tykästynyt. Kevään aikana olen sieltä kuitenkin ostanut kahdesti orkidean eteisen lipaston päälle ja yllättynyt kukinnon kestosta. Molemmilla kerroilla kukinnosta on saanut nauttia melkein kaksi kuukautta, mikä on mielestäni todella pitkä aika viiden euron hintaan nähden. Saman voin todeta ikean hortensian laadusta. Olen tyytyväinen!


Rhodot eli Alppiruusut ovat uusia istutuksia. Nämä ovat Miikan suosikkikukkia ja pitihän niitä omalle pihallekin laittaa. Kauniitahan ne ovat ja näyttäviä. Maaperä on kuitenkin melko savinen, joten jännäämme miten näiden istutuksien kanssa käy. Toivottavasti eivät ole viimeiset kukinnot multapaakun voimalla. Rhodoja tulee etupihalle lisää ensi vuonna, jos nämä kaksi koekappaletta osoittavat viihtyvyytensä siellä. Mitähän lie tästä kuvasta on tarkoitus katsoa?


Kyllä, perennoja! Kuten kuvasta näkee, aitapuskamme edusta ei oikein ota nurmikkoa kasvaakseen ja siihen on jäänyt epämääräinen multainen kaistale. Sain idean hankkia siihen perennaa. Ihastuin laajasti punaisena kukkana kukkivaan lajikkeeseen ja kävinkin shoppailemassa reilut kymmenen kappaletta aitapuskien juureen. Katsotaan mitä näistä seuraa. 


Luvassa on punaista ja valkoista kukintoa vierekkäin. Harmaa-ajuruoho ja kivikkosuopayrtti ovat kysymyksessä. 


Mansikkaa löytyy kahdesta istutussäkistä. Mansikan taimet ovat todella viihtyneet säkeissä ja kukkivat tällä hetkellä iloisesti. Säkit ovat niin täynnä virkeitä mansikan taimia, että siirrämme syksyn tullen kolmanteen säkkiin taimia näistä kahdesta täyttyvästä säkistä. 


Amppeleita terassille. 


Yllättävän hyvin ovat orvokit kestäneet ja näyttävät päivä päivältä paremmilta. 


Ja vielä lopuksi niitä kaikkein kauneimpia kaksin kappalein. Kyllä hortensiaa pitää pihasta löytyä. Voimme jopa todeta, että olemme alkaneet ymmärtää hortensian elämää ja osaammekin paremmin hoitaa näitä kuin vielä viime kesänä. Saapi kuitenkin nähdä, missä kunnossa nämä kukat ovat heinäkuun puolivälissä, kun palaamme honeymoonilta <3

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

by mlekoshi